Kapper dames - heren

Kappermedewerker /Kapper / Kapper - salonverantwoordelijke

Overzicht

De opleiding
Overzicht opleidingsstructuur
Modulefiches

Doelgroep
Toelatingsvoorwaarden
Inschrijvingskosten
Waar opleiding volgen?
Inschrijvingsmoment en info
Duur van de opleiding
Uurrooster
Opleidingscoördinator
Studiebewijs

Informatie en inschrijvingen

Infomoment dinsdag 23 augustus 17u tot 21u in KTA1
Infomoment zaterdag 27 augustus 10u tot 14u in KTA1

Hoofdcampus KTA1
Vildersstraat 28, 3500 Hasselt,
tel.011/42 90 17 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
> Van 22 tot 31 augustus: maandag t.e.m. donderdag: van 14u00 - 20u00.
> Vanaf 1 september: maandag t.e.m donderdag: van 14u00 – 17u00.

Campus Villers KTA2
Vildersstraat 3, 3500 Hasselt,
tel. 011/30 09 53 of  mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
> Vanaf 1 september: maandag t.e.m. donderdag van 18u00 – 21u00.

 

(naar boven)

Beknopt overzicht van de opleiding

Je wilt meegaan met de laatste trends en je haar omtoveren tot een hip kapsel? Voor de nieuwste evoluties op het gebied van haarmode, kleuren, verzorging en extentions kunt u bij ons terecht. De opleiding Kapper voor Dames & Heren is bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in haarmode en stijltrends.

In de verschillende modules die wij aanbieden komen ondermeer volgende onderwerpen aan bod:
- Basistechnieken
- Kleuren
- Basissnitten
- Permanent
- Langhaartechnieken – haar extensies
- Modekapsels
- Salonpraktijk

Maar onze opleiding biedt natuurlijk nog veel meer! U droomt ervan kapper te worden? Bent u een absolute beginner of hebt u reeds ervaring? Bij ons kunt u terecht.

Opleiding kappermedewerker

Je bent een medewerker van de kapper die een aantal taken uitvoert zonder er de eindverantwoordelijkheid voor te dragen.

Opleiding kapper

De kapper verzorgt het haar van de mannelijke en/of vrouwelijke klanten door te wassen, te knippen, te kleuren en/of vorm te geven naar de wens van de klant of naar een bepaald model. Hij geeft advies in verband met haar- en hoofdhuidverzorging, manicure en algemene opmaak en haarstukverzorging. Hij staat soms in voor scheren, baard- of snorverzorging. Er is een beroepsprofiel opgemaakt, maar er is geen niveaubepaling opgenomen.
Om de beroepsopleiding kapper te kunnen afwerken moet je vooraf de modules van kappermedewerker afgewerkt hebben.

Opleiding kapper- salonverantwoordelijke

In de opleiding kapper-salonverantwoordelijke worden vaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het kappersvak en leiding geven aan personeel binnen een kapsalon van een keten. De cursist voert kapperstaken uit en leert hiervoor de eindverantwoordelijkheid dragen.

De kapper-salonverantwoordelijke is verantwoordelijk voor de werking en de organisatie van een kapsalon al dan niet binnen een keten, al dan niet met personeel. Hij staat in voor bepaalde handelsverrichtingen, veiligheid en al dan niet voor het personeelsbeleid. Hij verzorgt daarnaast het haar van de mannelijke en/of vrouwelijke klanten en kinderen door te wassen, te knippen, te kleuren en/ of vorm te geven naar de wens van de klant of naar een bepaald model. Hij geeft ook advies in verband met haar- en hoofdhuidverzorging, algemene opmaak en haarstukverzorging. Hij staat soms ook in voor scheren, baard- of snorverzorging.

Om de beroepsopleiding kapper - salonverantwoordelijke te kunnen afwerken moet je vooraf de modules van kapper afgewerkt hebben.

(naar boven)

Overzicht opleidingsstructuur

Hieronder het schema met de module en de te volgen vakken

(naar boven)

Modulefiches

Moduleficheoverzicht

(naar boven)

Doelgroep

Je droomt er al jaren van om als kapper aan de slag te gaan, maar beschikt niet over het juiste diploma? Ons centrum biedt alle mogelijkheden om dit diploma te behalen. De opleiding kappermedewerker loopt over 1,5 schooljaren 2 avonden per week en is modulair georganiseerd. De opleiding kappermedewerker samen met Kapper loopt over 4 schooljaren, 2 avonde per week enis modulair georganiseerd.

Om de beroepsopleiding kapper - salonverantwoordelijke te kunnen afwerken moet je vooraf de modules van kappersmedewerker en kapper afgewerkt hebben.

(naar boven)

Toelatingsvoorwaarden

Er zijn geen specifieke instapvereisten buiten de decretaal vastgelegde om in de opleiding te stappen. Om toegelaten te worden tot een opleiding van het secundair volwassenenonderwijs, moet een cursist voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht. Dit betekent dat de cursist op het ogenblik van zijn inschrijving 16 jaar is of 15 jaar en de eerste twee leerjaren van het voltijds secundair onderwijs heeft gevolgd

(naar boven)

 

(naar boven)

Waar Opleiding volgen?

Vildersstraat 3
3500 Hasselt
T : 011 30 09 53
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 18u tot 21u
Vrijdag en zaterdag gesloten

(naar boven)

Uurrooster

Kapper kapper salonverantwoordelijk uurrooster website 2016 2017 versie2

(naar boven)

Inschrijvingskosten

Inschrijvingsgeld kapper 2015 2016 v1

(naar boven)

Duur van de opleiding

De opleiding is modulair en gespreid over semesters van elk 20 lesweken.
Een semester loopt van 1 september t.e.m. 31 januari of van 1 februari t.e.m. 30 juni.
Duur van de opleiding is afhankelijk van het aantal avonden per week dat je les volgt.

Het schooljaar begint de eerste week van september en eindigt de laatste week van juni.
Op het einde van elke eenheid zijn er proeven voorzien in januari en juni. Eventuele herexamens zijn voorzien in februari en augustus

(naar boven

Opleidingscoördinator

Secretariaatsmedewerker/Coördinator Maria Houben:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Campus Villers gebouw KTA2
Vildersstraat 3
3500 Hasselt
T : 011 30 09 53
openingsuren /permanentie secretariaat
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 18u tot 21u

(naar boven)

Studiebewijs

Na het succesvol beëindigen van de verschillende eenheden kapper ontvangt de cursist een certificaat kapper.

Na het succesvol beëindigen van de verschillende modules kappermedewerker ontvangt de cursist een certificaat kappermedewerker (480 lestijden).

Na het succesvol beëindigen van de verschillende modules kapper - salonverantwoordelijke ontvangt de cursist een certificaat kapper -salonverantwoordelijke  (1440 lestijden).

De opleiding kapper en kapper-salonverantwoordelijke in combinatie met aanvullende algemene vorming leidt tot een diploma secundair onderwijs.

(naar boven)